Workshop

mat 2 venetie.jpg

Mat Kissing is professioneel schilder en zal de cursus geven.

U leert in vijf dagen een werk opzetten, een onder-schildering maken, over compositie, toonwaarden en kleurbalans.

Voor deze workshop is enige schilder ervaring wel vereist, u werkt in uw eigen tempo, en er zal aandacht zijn voor uw persoonlijke wensen.

Alle materialen zijn aanwezig. Mocht u met uw eigen materiaal willen werken, dan is dat prima. We werken   met acrylverf, zodat u uw werk droog mee naar huis kunt nemen.

Deze prachtige locatie biedt mooie schilderachtige onderwerpen. U kunt in alle rust werken.

We gaan maandagmorgen van start om 9.30 uur. Om iedereen op gang te helpen beginnen we met een bespreking van technieken. Ik zal met kwast en verf laten zien hoe je een werk opzet. U kunt dan uw vragen stellen en uw wensen kenbaar maken. Diegene die al weten hoe en wat, kunnen zelf aan de gang en een inspirerende plek uitzoeken om te schilderen. Voor anderen ben ik er om verder te helpen. En ik kom bij iedereen langs die bezig is. We ontmoeten elkaar weer om 12.00 uur voor de lunch op het landgoed en zal verzorgd worden door Nicole Geurten. Om 13.30 gaan we weer verder werken tot 16.00 uur. We komen weer samen voor de borrel. Ook zullen we dan het werk bespreken. Ik wil met nadruk melden dat het heel leerzaam is om elkaars werk te zien, met ieder zijn eigen manier van kijken en er geen sprake is van goed of slecht. Tegen 18.30 uur gaan we voor le diner 10 minuten lopen naar het dorpshart, waar we in een typisch franse brasserie de avondmaaltijd zullen gebruiken. 

Vrijdagmiddag is individueel in te vullen. U kunt er voor kiezen om door te werken onder leiding van Mat Kissing, dan wel het dorpje te gaan bekijken. 

Reacties van cursisten, mei 2018:        "Wat was het een fijne week in Normandie. Mat heeft een enorme energie en heeft mij veel geleerd en ook op nieuwe ideeen gebracht. En dat alles in een mooie omgeving, met lekker eten, en veel gezelligheid. Een echte aanrader!"  L.v.d.L.

"Een week schilderen met Mat betekende voor mij:  - Een prachtige omgeving. -Heerlijke lunch. - Ongedwongen maar serieuze werksfeer. - Gedreven deelnemers die wat wilden leren en met wie het 's avonds goed toeven is. - Een zeer enthousiaste ervaren en ambachtelijke docent die alle deelnemers op eigen niveau benadert. - Die mij de opbouw van een prachtig kleurenpalet heeft geleerd. - Die mij aanmoedigend heeft begeleid in het schilderen van een aantal portretten. H.R

 

"De workshop bij Mat was een heerlijke "all-in" vakantie. Het landgoed is schilderachtig en de chambres d'hotes zijn zeer comfortabel. Van de prettige, ontspannen en ook intensieve lessen van Mat heb ik veel geleerd, zij heeft mij het belangrijke duwtje in de rug gegeven. Haar onvermoeibare betrokkenheid bij iedere cursist is indrukwekkend. Voor de smaakvolle lunches lieten we graag even de kwast los. Samen met de inspirerende medecursisten heb ik genoten van een top-week."  G.W.B.

brasserie.jpg

"De schilderweek bij Mat in Normandie was voor mij een prachtige ervaring. Al schilder ik meer dan 25 jaar en heb ik vele cursussen gevolgd, ik heb van Mat zoveel nieuws geleerd. Met haar enthousiasme, gedrevenheid en talent voor les geven wist ze me steeds te inspireren. Daardoor heb ik zelfs voor het eerst in mijn leven portretten geschilderd. De locatie was geweldig, met zoveel mogelijkheden om te schilderen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar." R.A.

Nicole 60%.jpg

Le Diner Chez Jean-Pierre                                                   Nicole verzorgd de lunches